Rørinspeksjon i kum

Utsetter du rørsjekken?

Å sjekke rørene er kanskje ikke øverst på listen over gjøremål for folk flest hjemme, men konsekvensene kan være betydelige hvis man fullstendig overser det. Vi gir deg svar på hvorfor du ikke bør utsette rørsjekken!

En rørinspeksjon kan spare deg for store kostnader. Med tiden vil alle rør få et belegg av fett, kjemikalier og matrester. Dette belegget vil bare øke over tid, og de fleste av oss er ikke spesielt flinke til å tenke på vedlikehold og forebygging av tette rør i hverdagen.

Ved å gjennomføre en rørinspeksjon vil du ha kontroll på rørenes tilstand og kunne utføre nødvendige utbedringer hvis det er behov. På denne måten kan du legge deg om kvelden med god samvittighet og uten frykt for rørrelaterte problemer. Tross alt er det du som har ansvaret for at avløpsrørene fra huset, også kjent som stikkledningen, er i god stand.

Når bør du ta en rørsjekk?

Rørinspeksjon er ikke noe du trenger å gjøre årlig. Det holder stort sett å sjekke rørene dine med 10 års mellomrom. Forhør deg gjerne med fagfolk på stedet for å få råd om når du bør gjennomføre neste rørinspeksjon, da dette kan avhenge av ulike forhold der du bor.

Hvis du har overtatt en bolig som er eldre enn 30år, anbefales det å gjennomføre en rørsjekk, med mindre det foreligger dokumentasjon på at det nylig er utført.

Disse tegnene tyder på at du bør gjennomføre rørinspeksjon:

Klukkelyder fra avløpene dine, spesielt på kjøkkenet hvor fett ofte ender opp i avløpet.

Vond lukt fra sluket når et rør er delvis eller helt tett. Rensing av rørene er nødvendig for å fjerne dårlig lukt og forhindre ytterligere skader.

Eldre bolig med eldre rørsystem

Avløpet blir ofte tett

Rørinspeksjon må utføres av kvalifiserte profesjonelle

Det finnes mange tilbydere av rørinspeksjon og rørspyling på markedet, men ikke alle driver like seriøst. Sørg for at det aktuelle rørinspeksjonsfirmaet er medlem av Rørinspeksjon Norge (RIN). Vitek Miljø har som mål å bidra til økt trygghet og gi riktig informasjon til de som trenger det. Vitek miljø er også en etablert spesialist innen alle tjenester som har med rør og avløpssystemer å gjøre, med spesialkompetanse innen rensing og inspeksjon av rør samt rørfornying.