• Direktebestilling: 07365

HVA KOSTER RØRFORNYING?

HVA KOSTER RØRFORNYING?

HVA KOSTER RØRFORNYING? 1280 853 Vitek AS

Stadig flere får med seg fordelene med rørfornying. I tillegg til at det er lite eller ingen graving involvert, er det en kostnadseffektiv måte å reparere rørene dine på. Mange lurer på hva rørfornying kan ende opp med å koste, og derfor går vi nærmere inn på dette her.

Rørfornying er en såkalt gravefri metode for å reparere rør. Dette er fantastisk i seg selv, og medfører mange fordeler. Men det er likevel ett argument som er enda viktigere for folk flest, og det er prisen.

PRIS VIL VARIERE ETTER TYPE BOLIG

Er rørene dine skadet eller i ferd med å bli det? Da vil hva du bor i utgjøre en forskjell. Det er nemlig en viss forskjell på om du bor i enebolig eller borettslag.

Er det rørene i et borettslag som er dårlige eller ødelagte, er det potensielle skadeomfanget langt større enn i en enebolig. Rørsystemene er gjerne omfangsrike og det er mange leiligheter og familier som blir berørt selv om skaden har oppstått i én leilighet. Slike skader er også langt mer tidkrevende og risikofylte å reparere dersom det først har gått galt.

Totalkostnaden for et borettslag vil derfor avhenge av hvor mange leiligheter det er i blokken, men reisetid og opprigg koster det samme uansett. Utgiftene fordeles med andre ord på beboerne, så prisen per person er ikke nødvendigvis dyrere enn for en villaeier.

Rørfornying i enebolig er en jobb vi som regel kan få unnagjort på en dag. Her er oftest kun stikkledningen, det vil si røret fra huset og ut til kommunalt rør, som rehabiliteres. Husk at du eier, og har ansvaret for, stikkledningen helt ut til kommunens rør selv om det er utenfor din tomtegrense.

RIMELIGERE OG ENKLERE ENN ALTERNATIVET

Når uhellet er ute er det mange som bor både i borettslag og enebolig som vil lure på om de er nødt til å bytte ut rørene. Dette kan være både dyrt og tidkrevende, og totalt sett vil rørfornying være en langt raskere og billigere måte å rydde opp i problemene på.

Rørfornying vil også medføre minimalt med ulemper for beboerne. Ved å ta i bruk rørfornying istedenfor å bytte rørene, vil ikke beboerne trenge å flytte ut. Det vil heller ikke komme skade på hus og hage som medfører ekstrakostnader å rette opp i etterkant.

RØRFORNYING ER EN ENGANGSKOSTNAD

Rørfornying er rimeligere enn å bytte rørene på tradisjonell måte. Å si at det koster halvparten eller 75%, er likevel for generelt. For å sammenligne: En gravemaskinist som skal grave i hagen for å legge ned rør, må vite rørets lengde, hvor dypt røret ligger, om det er påkoblinger, om det går over naboeiendommen, om det må transporteres masser og så videre – før han kan si hva det koster. På samme måte må vi vite rørenes tilstand, lengde, antall påkoblinger og retningsendringer. Likevel er det ingen tvil om at det er rimeligere enn tradisjonelt rørskifte.

Jo lenger du har ventet med å ta tak i rørproblemene, jo dyrere vil det mest sannsynlig bli. Det lønner seg aldri å utsette denne type jobber. Konsekvensene av å utsette jobben vil merkes i langt større grad på lommeboka – noe som bør være overbevisende nok for at du tar det seriøst.

Det er også viktig å se på rørfornying som en engangsinvestering. Maler du huset er dette en kontinuerlig prosess, som koster både tid og penger med jevne mellomrom. Rørfornying derimot – er en engangsinvestering. Når det er gjort er det noe du ikke trenger å tenke på igjen.

BESTILL BEFARING

Den enkleste måten å finne ut hvor mye det koster med rørfornying hos deg er å ringe oss i Vitek. Da får du en uforpliktende befaring med konkret pris og et tidsestimat for prosjektet.

Vi ønsker å tilrettelegge prosessen best mulig for deg som kunde. Derfor er det svært viktig for oss i Vitek at vi opprettholder god kommunikasjon hele veien. Her skal det ikke være uklare elementer eller overraskelser, verken i hendelsesforløpet eller i sluttsummen.

Film om rørfornying i borettslag

Film om rørfornying av stikkledning

Personvern innstillinger

Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagre informasjon gjennom nettleseren din fra bestemte tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre dine personvernpreferanser. Det er verdt å merke seg at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi tilbyr.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler.