• Direktebestilling: 07365

Har du en oljetank som må fjernes?

Har du en oljetank som må fjernes?

Har du en oljetank som må fjernes? 2560 1707 Vitek AS

HAR DU EN NEDGRAVD OLJETANK I HAGEN?

Fra 2020 blir det forbudt å bruke fossil fyringsolje til oppvarmings av bygninger. Over det ganske land ligger det tusenvis av nedgravde oljetanker, som både kan være miljø- og helseskadelig. Disse må fjernes.

Det er lurt å gjøre dette i løpet av 2018, for da kan du søke støtte hos Enova. Støttebeløpet reduseres til det halve i 2019 og vil være borte i 2020.

Vi understreker at du som huseier er ansvarlig for en eventuell oljelekkasje. Det kan bli svært kostbart. Jeg vil anbefale alle som har en nedgravd tank til å kontakte Vitek. For tiden fjerner vi en til to oljetanker i uka. Vi har mange års erfaring og kompetanse innen tankrengjøring og tankfjerning, sier avdelingslederen.

Her er vår anbefaling: Å tømme, rengjøre, sanere, eller fjerne en nedgravd oljetank bør gjøres av fagfolk som er sertifisert for jobben.

Slik går du fram

En oljetank bør tømmes, saneres eller fjernes av et sertifisert firma. Dette er informasjon som du som huseier bør ha om tanken:

  • Alder
  • Hva er tanken laget av (stål, glassfiber osv.)
  • Siste tilstandskontroll
  • Størrelse
  • Plassering av kabler til tank
  • Nåværende innhold i tank
  • Hvor i hagen er tanken plassert

Hvis du mangler informasjon, kan du kontakte kommunen din og spørre om de kan hjelpe deg.

Les mer om våre farlig avfall tjenester her.

Fjerning av tanken

Du kan velge om tanken bare skal tømmes, rengjøres, saneres eller fjernes helt. Vi anbefaler at den fjernes.

Alle tilhørende rør på veggen må også tømmes og fjernes. Det samme gjelder for dagtanken inne i huset ditt. Dersom du har en innvendig kjellertank, bør også denne tømmes, saneres, demonteres og fjernes.

Rapportering

Etter at tanken er sanert og levert til godkjent mottak skal dette rapporteres til kommunen. Alle bedrifter som driver med tanksanering er pålagt å gjøre dette, men det er du som huseier som har det endelige ansvaret for at det blir gjort.

Ny og miljøvennlig oppvarming

En oljefyr er vanligvis tilknyttet et sentralvarmeanlegg med radiatorer eller gulvvarme. Den kan erstattes med oppvarmingsløsninger som kan kobles til det vannbårne varmedistribusjonssystemet.

Gode alternativer kan være løsninger basert på forbrenning av trevirke eller forskjellige varmepumpesystemer som luft/vann- varmepumpe, væske/vann-varmepumpe, pelletskjel, pelletsbrenner eller vedkjel.

Andre oppvarmingsløsninger er solvarme eller fjernvarme.

Les mer om Enovas støtteordninger her

Ta kontakt med Vitek hvis du har en nedgravd oljetank som du trenger hjelp med.

Personvern innstillinger

Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagre informasjon gjennom nettleseren din fra bestemte tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre dine personvernpreferanser. Det er verdt å merke seg at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi tilbyr.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler.