• Direktebestilling: 07365

UTSETTER DU RØRSJEKKEN? DET ER EN DÅRLIG IDÉ.

UTSETTER DU RØRSJEKKEN? DET ER EN DÅRLIG IDÉ.

UTSETTER DU RØRSJEKKEN? DET ER EN DÅRLIG IDÉ. 800 400 Vitek AS

Å sjekke rørene er ikke øverst på listen over ting å gjøre hjemme for folk flest, men konsekvensene er store dersom man overser det fullstendig. Vi gir deg svar på hvorfor du ikke må utsette rørsjekken!

En rørinspeksjon kan redde deg fra store kostnader. Med årene vil alle rør få et belegg av fett, kjemikalier og matrester. Dette belegget vil bare vokse med tiden, og de fleste av oss er ikke spesielt flinke til å tenke over vedlikehold og forebygging av tette rør i hverdagen.

Foretar du en rørinspeksjon, vil du ha kontroll på rørenes tilstand og kunne foreta en utbedring dersom det er behov, slik at du kan legge deg om kvelden med god samvittighet og uten frykt for at noe vil skje med rørene dine. Det er tross alt du som er ansvarlig for at avløpsrørene fra huset og ut til den kommunale ledningen, også kalt stikkledningen, er i god stand.

 

NÅR BØR DU TA EN RØRSJEKK?

Rørinspeksjon er ikke noe du trenger å gjøre årlig. Det holder i massevis om du tar en sjekk av rørene dine en gang i tiåret. Forhør deg gjerne med fagfolk på stedet om når du bør ta en rørsjekk neste gang, for dette kan avhenge av ulike forhold der du bor.

Har du overtatt en bolig og denne er eldre enn 40 år, anbefales det å ta en rørsjekk, med mindre det foreligger dokumentasjon på at det nylig er utført.

EN RØRLEGGER FÅR IKKE GJORT SAMME JOBBEN

Å sjekke rørene jevnlig er en viktig del av det å eie en bolig, og velfungerende rør er vesentlig for trivselen i hjemmet. En rørlegger vil kunne hjelpe deg med mange problemer som oppstår i forbindelse med rørene dine, men en rørlegger er først og fremst en ekspert på å montere, reparere, installere eller tilpasse rørtekniske installasjoner – hvilket en rørsjekk ikke er en del av.

En rørinspektør kan derimot gjøre flere av oppgavene en rørlegger ofte blir ringt for. Har du et tett sluk eller et tett toalett, er det en rørinspektør du bør ringe.

DISSE TEGNENE TYDER PÅ AT DU BØR GJENNOMFØRE EN RØRINSPEKSJON

 1. Det kommer klukkelyder
  Klukkelyder fra avløpene dine er noe av det første som indikerer problemer. Lydene oppstår når vannet må bytte plass med luften i røret for å renne gjennom, og er forårsaket av alt for liten plass. Dette ser man spesielt ofte på kjøkken der det havner mye fett i avløpet.Les også: Har vasken din begynt å klukke.
 2. Det kommer vond lukt
  Når et rør går helt eller delvis tett, koser bakteriene seg. Å få spylt rørene er helt nødvendig for å fjerne den dårlige lukten som kommer opp fra sluket, i tillegg til å forhindre ytterligere skader på rørene.
 3. Du har en bolig med eldre rørsystem
  Rør, og kvaliteten på dem, har endret seg mye gjennom tidene. I eldre boliger finner man svært varierende tilstand på rørene ut fra når systemet kom på plass og hvordan eiere gjennom tidene har vedlikeholdt dem. Med en rørinspeksjon vil du få svar på hvordan det står til hos deg, og er det så ille at rørspyling ikke holder – da har man heldigvis rørfornying som en suveren metode. Rørfornying gjør at du i mange tilfeller ikke trenger å bytte ut de gamle rørene.
  Les også: 7 gode grunner til å velge rørfornying
 4. Avløpet blir ofte tett
  Blir avløpene dine ofte tette og du gang på gang henter frem Plumbo, da løser du ikke det egentlige problemet og utsetter potensielt rørene for mer skade. Plumbo og andre renseprodukter er veldig sterkt for rørene og kan føre til skader og lekkasjer. Ring etter en rørinspeksjon, for mest sannsynlig må rørene dine spyles, om ikke de trenger en enda større operasjon.

RØRINSPEKSJON MÅ GJØRES AV KOMPETENTE FOLK

Det finnes mange tilbydere av rørinspeksjon og rørspyling på markedet, men ikke alle driver like seriøst. Sjekk at aktuelt rørinspeksjonsfirma er medlem av Rørinspeksjon Norge (RIN). VITEK har som mål å bidra til økt trygghet og gi riktig informasjon til de som trenger det. VITEK er også en etablert spesialist innen alle tjenester som har med rør og avløpssystemer å gjøre, med spesialistkompetanse innenfor rensing og inspeksjon av rør samt rørfornying.

 

Personvern innstillinger

Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagre informasjon gjennom nettleseren din fra bestemte tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre dine personvernpreferanser. Det er verdt å merke seg at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi tilbyr.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler.